dags att blogga igen..

Gått några dagar sen nu, har haft bilen i en vecka o lite mer och livet känns underbart!
Är ute och kör i princip varje dag men det lär jag väl sluta med sen för pengarna håller ju inte hur länge som helst i januari månad...eller hur? Hård månad men man överlever som vanligt, det har man ju gjort i många år.
Denna veckan har jag varit hos Maria och hälsat på och dom har även varit här. Har inhandlat en liten lagom lagerhylla för 40 kr, lagom pris. Skall ha den i klädkammaren för jag måste få in mer hyllor där och få ordning.
Skall berätta lite kort om min tur för att få hem denna lagerhyllan:
Stressade till affären för att vara där kl 15 när dom öppnade, kommer dit och den hyllan jag skulle ha var naturligtvis såld. Men in genom dörren kommer min mamma och hennes gubbe och när vi står och pratar så får jag syn på en likadan bakom min mamma. Jag går dit snabbt naturligtvis och fångar en expedit som kollar om den är till salu och jag har turen att få köpa den.
Nu börjar problemen hopa sig.
Kommer ut med min hylla till bilen och känner att jag är enormt nödig (nr 1) vilket är helt normalt på en gammal tant som mig ;-) Nu skall jag försöka fälla sätena i bilen, hade bara lyckats med mittensätet hemma så nu fick jag ta fram instruktionsboken och lyckas komma på var knapparna sitter för att få ryggstöden framåtlutade.
Försöker sen få in hyllan vilket visar sig inte funka för jag har ett galler som sitter fast i taket och jag skulle behöva ha bort 1 cm för att få in hyllan ordentligt.
Inser att jag måste få bort den hängande hyllan jag har bak men inser samtidigt att det tränger på ännu mer i byxorna och jag har en bit hem, så jag hoppar in i bilen med lagerhyllan hängande halvvägs utanför och kör därifrån.
När jag kommer bort till ungefär där min syster bor så stannar jag vid busshållplatsen och rusar ut igen för att få bort den hängande hyllan och lyckas, men samtidigt så tänker jag att jag ser nog ganska lustig ut...
Bakluckan måste man hålla emot för annars ramlar den ner, så där står jag, med knäna i kors, huvudet som stöd för bakluckan och kämpar för att få ut den lösa hyllan, ner med den på marken och kör lagerhyllan helt in och sen går inte bagageluckan igen....!!!! In med huvudet igen som stöd alltmedans paniken växer för att jag skall kissa ner mig, in med hyllan ännu längre in och tår tillslut igen luckan och står där med en lös annan hylla som jag slänger in i bilen från sidan och äntligen iväg hem till toaletten!
Sicken pärs detta var!
Kom hem iallafall och då skall jag ha med mig min son för att åka på kalas för min svåger som fyllde 65 år igår. Han satt vid datorn och hör som vanligt inte så mycket då, fick säga till honom 2 ggr att jag ville iväg innan han reagerade och lyfte på baken.

Har jobbat två dgr denna veckan och är nu ledig 4 dgr, härligt!!! Fast imorgon blir det tvätt (do i like?? NOO) men resten av dagen skall jag bara slappa o inte göra nåt...
På lördagen drar jag nog till affären igen för att kolla om byrån är kvar som jag såg, en hög vit som behövs här. Har väl egentligen inte tänkt ha begagnade möbler mer, men här är panik på hyllor och lådor så det får nog bli så iallafall om vi skall få ordning här någongång.
Jaja...sen är det söndag och vilodag eller matdag, beror på humör vad det blir.
Måndagen åker jag nog och hälsar på nån...kanske min dotter med barnbarn, vi får se.
Ha det gott!!
till min svåger i efterskott..

byebye



"ny" bil

har jag nu, det är himla gott alltså!
Var hos Maria igår och hos henne idag också. Åkte och lånade några filmer och köpte pizza...sånt man inte gjort på hur länge som helst.
Vilken frihet!!!
Imorgon är det jobb igen och jag skall KÖRA dit...ingen mer buss för mig!
Himmelriket är här!

kolla, jag hittade en rosa bil....
min är röd men jag kanske skulle lacka om den nångång när jag får råd

hehe hehe, ja det var ju en tanke som tål att tänkas på..

Nää, nog med blogg idag, har inte hänt nåt annat kul än glott på dvd o jag har en kvar jag skall se innan imorgon.
puss o kram hela dan...



jag skall få en bil...

det skall inte du..
na na nanana

jaja, jag skall ju betala för den naturligtvis
fan va jag e glad!!!




Ny vecka..

och ännu ingen bil i sikte, nedrans Volvo som drar in på sitt folk.
Hörde härom dagen en som väntat i flera månader på sin bil och det låter ju inte hoppfullt alls.
Men sälja bilar vill dom...grr
Nu har jag iallafall kommit hem från jobbet och det var ju lika tråkigt som vanligt. Kom iallafall två personer som snackade lite o fördrev tiden för mig..
Sonen har precis kommit hem också o vill ha dator och mat.! Så det får väl bli det och så slänger jag mig på soffsängen och gör inte ett smack till efter det, bara zappa kanaler utan kontroll, vilket innebär att jag måste resa mig upp o byta kanal. Får väl försöka hålla mig till en o samma kanal så kan jag sova lite mellan dom tråkiga filmerna, haha

På jobbet kom det in en idag och frågade var jag hade köpt min lilla söta mp3 spelare o jag sa att det hade jag ingen aning om eftersom jag fått den när jag fyllde år..nää, sa hon då,  jag har sett den på en annan och frågade henne vad hon köpt den, men hon svarade likadant att hon fått den i present hon med. Stackars tjej...hoppas hon får en i present hon med


Ha det gott...puss o kram, nu väntar soffsängen


städning hela dagen..

om jag orkar vill säga!
Men här är så dammigt överallt så det får bli stora dammsugaren högt o lågt.
Jaha, nu drar dottern till USA igen. Blir skönt för henne med lite semester, hon har jobbat hårt i nästan ett år nu och behöver det här. Blir tomt här förstås, men det får man ju leva med...
Var hos Maria igår och hälsade på, fick pussat lite på Ella men inget direkt på Lea, hon är lite svår att få pussa nu för tiden :-D Man får knycla pussar i förbifarten när det gäller henne, hehe.
Nä, jag får väl sätta fart här så det händer nåt....


Ha en go dag alla o ta på vantar o mössor om ni skall ut...va lite kallt om öronen när jag gick till affären ute. Men härligt med solsken.
Nu åker mp3 hörlurarna in o fram med sugen..
tjing!
(ett kort på mig o trasan :-D )


bussen

slipper jag snart åka, åh, vilket himmelrike det skall bli alltså.
Det är en pina varje gång jag är tvingad att sitta på dessa eländiga bussar. Ändå försöker jag intala mig att det är ju så bra med bussar. Jag behöver inte betala massa skatter o försäkringar o ingen bensin, dessutom åker man ju faktiskt väldigt tryggt på en buss. Men det hjälper inte, det är en plåga varje gång iallafall...

Men idag tänkte jag på hur livet egentligen har blivit i dessa moderna tider. Var o varannan människa går med mp3-spelare, även jag nu för tiden.  Är det så bra egentligen??
Du hör ju ingenting annat än musiken.
Du hör inte om din mobil ringer..
Du hör inte om någon pratar med dig..
Du hör inte om det kommer någon illasinnad bakom dig..
Du lever i en annan värld och kanske så olyckligt till o med inte hör att det kommer en bil..
Nej, jag vette sjutton om det är så bra med dessa små käcka musikmaskiner.
Jag använder min på bussen o hos tandläkaren.
På bussen för att slippa tänka på att jag sitter instängd på en buss o hos tandläkaren för att slippa höra de eländiga borren. Men i övrigt försöker jag allt att lyssna på omvärlden.

hehehe, nu kom det in en tant i affären som skulle ha busskort. Vägen ut brukar vara densamma som in, men hon hittade inte ut igen


Usch, nu kommer det en hög med ungar hör jag. Det är rast o då vill dom ha godis istället för mat...
Ha´´e gott!



snart..

får jag min bil, det skall bli så himla gott! Jag bara väntar nu o sen väntar allt som jag skall göra...
Annars händer det inte så mycket här, har inte gjort mycket nytta idag. Handlade i morse så har jag diskat. Gjorde våfflor med mitt nya våffeljärn jag fick i julklapp av Petra o Danne. Åt 3 stycken o sen var jag proppmätt, hade en till men den slängde jag, det gick bara inte att trycka ner 1 till..



Här kommer jag i min nya bil...den enda bil-bilden som fanns tyvärr, trodde jag skulle hitta någon sportig bil-bild, men det fanns det inte. Så ni får hålla till godo med den här, min är iallafall röd.

nu har jag inte så mycket mer att skriva om...

Igår var det världen goaste väder ute, rena våren var det i luften och jag kände för en långpromenad och det blev det ju om man räknar alla gånger jag gick fram o tillbaka till tvättstugan...
Jag fick iallafall plockat undan lite på balkongen som jag inte gjort förut pga kyla o lite snö mellan varven. Gott å fixa till ite där mellan varven. Dags att börja fundera lite på hur jag vill ha det där ute nu till våren o sommaren. Jag vill ha tag på några piedelstaler att ha mina pelargoner på, skall se om jag kan hitta några på Östhjälpen, annars får jag väl gå ut i skogen o leta efter några gamla stubbar o göra iordning. Skall köpa lite mer hängkrukor också att ha inomhus i fönstren, men jag tycker dom är så förbannat dyra! Får väl virka några...


Nä, nu har jag nog inget mer att pladdra om..

så jag kryper nog ner i bingen o glor lite på tv eller spelar några spel på datorn..

och kram, hela dan...

jaha...

har ingen aning om vad jag skall blogga om idag..
Håller på med räkenskaper för att se hur jag ligger till under hela året och det var mycket intressant.
Har mycket mer pengar än jag trodde!
Men det blir bra för det kommer att gå en hel del pengar till bilen jag skall överta från Tobbe och Maria. Sen måste jag spara så jag kan åka på semester. Skall åka runt i Sverige och hälsa på för nu har jag varit inlåst i så många år.
Skall till Orsa naturligtvis, skall till yran där är det tänkt och jag har hittat ett sånt jättegulligt vandrarhem i Mora där vi bara måste bo. Åker sen vidare till Östersund och kompisen där, han har varit här nere några ggr men jag har aldrig lyckats komma dit upp, men nu skall det alltså bli av äntligen. Han har stugor vid havet så jag och Joel får en egen att bo i. Det blir skönt för då behöver man inte känna att man stör och man kan leva sitt eget liv.
I Östersund har jag massor att göra och leta efter. Våra anor kommer därifrån och det bor en hel del kvar där som är släkt med oss på ganska nära håll. Skall bli kul, men jag har ju tyvärr hört att dom inte är så trevliga och vill träffa avlägsna släktingar så jag kanske kollar in dom på håll...HAHA
Efter det blir det kanske Kolmården men det är inte säkert, vi skall till Nordens Ark första semesterdagen så det kanske blir för mycket djurpark..vi får se.
Men vi måste göra ett uppehåll någonstans mellan Östersund och Blekinge, kanske tar en tur till Cissi förresten, hon bor ju i Stockholm. Så kan man äntligen få se hur Stockholm ser ut också, är väl lagom när man fyllt 50 år och få se sin huvudstad!!

Skall iallafall ner till brorsan har jag tänkt för han fyller 60 i augusti så det passar bra att hälsa på en sväng då. Sen åker vi till farsan o kopplar av lite innan vi åker hem igen. Tältar nog hos pappa så kan jag passa på at kolla på lite gamla kort igen för han har en hel del kort från förr.

Ja, sen är semestern slut.... Men jag kommer att åka mycket till havet och till Stenungsund när jag äntligen får bil. Det skall bli så förbannat skönt att kunna göra vad jag vill o när JAG vill. Inte vara i behov av andra människor. Jag är ju inte riktigt den typen av människa, vill rå mig själv.
Å tänk va svamp jag skall leta efter till sommaren!!!!


Det blir höjdpunkterna med att ha bil igen, svamp och havsbad!!

Jaja...jag fick ihop en hel del att blogga om iallafall...
Kan passa på att tacka Tobbe och Maria för att jag så förmånligt får ta över deras bil!


Jag skall ta hand om den och hälsa på er ofta, det är ytterligare en förmån med bil, jag kan hälsa på mina barnbarn!




Okey, over and out...
cu another day
take care




RSS 2.0